Des de Pastoral de la Fundació Ángel Tomás- FISAT ens conviden a mirar-nos sense filtres. Una campanya que ens ajudarà a reflexionar sobre la importància d’aprendre a llevar aquests filtres que distorsionen la mirada, per a ser millors i a viure en autenticitat.
Per: FISAT
VÍDEO PRESENTACIÓ CAMPAÑA #SINFILTROS
Aprofitant que enguany coincideixen en un període de temps Pasqua i Ramadà, s’ha vist l’oportunitat de tractar la campanya en conjunt. Per a això, s’ha triat un pilar fonamental tant en Quaresma com en Ramadà i en general, per a totes les religions: el dejuni.
Per: FISAT
“En totes les religions existeix la necessitat de «dejunar”, de reduir la vida a l’essencial i renunciar a unes certes coses”. El dejuni té a veure amb la mirada. Amb mirar-se a un mateix: fixar-se en allò que ens alimenta, mirar-se amb més compassió, llevar-se el que ens fa mal i el que ens impedeix ser nosaltres mateixos.
La campanya “Sense filtres” pretén generar recursos i espais per a una mirada interior. Un temps de conversió cap a l’autèntic. Per a això, es contextualitza en els filtres de la xarxa social “Instagram”. Filtres que distorsionen la mirada, que no permeten ser un mateix i que no dóna valor a l’autèntic. Aprendre a llevar aquests filtres ens ajuda a ser millors i a viure en autenticitat.
Treballar des de la pluralitat religiosa
L’equip de Pastoral de la Fundació Ángel Tomás- FISAT ha preparat un material dins de la campanya Quaresma-Pasqua per a treballar en els projectes de l’entitat.
Des de la realitat que es presenta en les plataformes socials salesianes #Sinfiltros respon a la pluralitat religiosa que existeix en FISAT que és una oportunitat i, en cap cas, ens ha d’allunyar. “Sabem, els que pertanyem a la fundació que la diversitat és motiu de celebració, però no per això hem de deixar de viure allò en què creiem i ens dóna identitat. Enguany plantegem un material centrat en allò que ens uneix amb la celebració del Ramadà musulmà, “el dejuni”. Per tant, “sense filtres” ens ofereix l’oportunitat de treballar els mateixos materials per igual, encara que en temps diferents, un material que pretén fer revisions de la nostra vida i qüestionar si li sobren alguns “filtres” per a fer-la més autèntica, més real, més de Déu”.