Espai Afro ha començat a caminar a Alacant. La fundació FISAT Salesians Social i l’associació Consciència Afro han impulsat este nou moviment comunitari cultural.

Per: FISAT

Espai Afro Alacant sorgix amb l’objectiu de mobilitzar al col·lectiu afro a la província per a trobar sinergies i vies per a construir un moviment comunitari des del cultural capaç d’ampliar horitzons.

El passat 25 de maig, dia d’Àfrica, es va celebrar la primera trobada d’Espai Afro Alacant, acollit per l’Associació Brass Academy.

Objectius

Una jornada lúdica i de reflexió on el protagonisme el té la cultura negra, africana i afrodescendent en Espanya. Espai Afro Alacant està obert a la participació de totes aquelles persones que vulguen enriquir-se de la diversitat i busquen ampliar la seua mirada, desconstruir-se i sensibilitzar-se sobre la importància de prendre consciència de diferents aspectes que afecten una part de la societat.

La primera activitat d’Espai Afro Alacant va comptar amb la presència de de Moha Gerehou, periodista antirracista, membre de Consciència Afro, qui va dinamitzar un diàleg entre els assistents on es van compartir vivències i es van exposar necessitats detectades pel col·lectiu.

En la segona part de la trobada van tindre cabuda l’humor i la música sempre travessades per missatges i reflexions que conviden a prendre consciència.

Asaari Bibang, Almu Lasacre, humoristes i activista i el raper Vince van tancar esta primera trobada d’Espai Afro Alacant, el primer de tot un programa d’activitats que es desenvoluparan al llarg de 2024.

FISAT Salesians Social, a través del seu programa de Sensibilització i Voluntariat, ha iniciat esta col·laboració amb Consciència Afro que va començar fa un parell d’anys amb les activitats de “Les Nits de FISAT” i el seu programa de prevenció dels discursos d’odi, en la qual han participat Asaari Bibang, Moha Gerehou, Yeisson García, escriptor i poeta, autor del llibre “Dret d’admissió”; i recentment, Lamine Thior, humorista i activista antirracista.

Estes accions s’emmarquen en els projectes “Pensat i dit”, contra els discursos d’odi; i EnVOLicat: Projecte per a la Promoció del Voluntariat en col·lectius vulnerables. Finançats per la Generalitat Valenciana i l’Agenda 2030; i la Conselleria de Servicis Socials, Igualtat i Habitatge, a través de l’IRPF.