Més de 250 joves participen aquest estiu en les propostes d’oci educatiu i temps lliure de la Fundació Ángel Tomás- FISAT.

Per: FISAT

Quina alegria ens dóna explicar-vos que ens anem de vacances. Sabem que en aquests temps de pandèmia cal tindre molta cura i no baixar la guàrdia. Però l’any passat ho vam fer molt bé i enguany està tot preparat per a gaudir amb seguretat dels nostres campaments urbans, en albergs, excursions, cursos i altres activitats per a passar un bon estiu amb estil salesià.

Campaments urbans

Aquest estiu la nostra principal novetat és la posada en marxa del campament urbà de Salesians Zaragoza. Un projecte que s’estrena la primera setmana d’agost i en el qual participaran entre 60 i 80 xiquetes i xiquets d’entre 6 i 12 anys. Les dinàmiques dels diferents jocs estaran enfocades no sols a la diversió, el treball en equip i el respecte pel medi ambient, sinó també al creixement personal dels qui participen. Entre les activitats proposades destaquen excursions per a acostar a la joventut al medi rural i potenciar així la conscienciació sobre la importància de la naturalesa i la immensa riquesa que aquesta ens aporta. Com a colofó s’està organitzant un cinema a l’aire lliure per a l’últim dia del campament, al qual totes les famílies dels xiquets i xiquetes seran convidades per a acabar la primera edició d’aquest campament més en família que mai.

El campament urbà d’Elx torna a ser presencial després d’una passada edició virtual però molt pròxima. Participaran 150 xiquetes i xiquets i 65 persones voluntàries i se celebra de l’1 al 7 d’agost. La proposta abasta tallers, activitats esportives, excursions per la província d’Alacant,entre altres.

Els campaments urbans es desenvolupen en les instal·lacions de les cases salesianes en horari de matins i amb servei de menjars. Estan promoguts per persones voluntàries que s’impliquen en tot el procés de planificació i posada en marxa del campament.

Colònies urbanes i campaments a la muntanya

Els centres d’atenció diürna Entre Amics i Don Bosco també inicien les seues activitats d’estiu amb colònies urbanes en les seues instal·lacions i un variat pla amb activitats a l’aire lliure: rutes, escalada, eixides amb bici i patinets, cinema d’estiu en família…

El mes de juliol han programat una setmana d’acampada a Albaida en el CAD Don Bosco i a Ontinyent el CAD Entre Amics.

Els projectes de suport educatiu a Alcoi, Villena, Borriana i Cartagena també adapten les seues propostes el mes de juliol per a gaudir d’unes rutines diferents que compaginen continuar aprenent amb el temps de diversió que tant es mereixen els xiquets, xiquetes i joves.

En el PAE Shirika oferiran reforç escolar per a ajudar a recuperar les assignatures pendents i activitats en plena naturalesa com una marxa senderista que acabarà en una de les boniques cales de Cartagena i una ruta en caiac.

A més, aquest projecte ens ha convidat a involucrar-nos en una proposta artística. Fins al 30 de juny han rebut dibuixos i il·lustracions per a decorar una de les aules del PAE. El disseny triat es pintarà en una sessió de convivència en el qual a més de pintar menjaran junts/es i gaudiran de temps de piscina.

Les residencia de xiquets, xiquetes i adolescents Casa Don Bosco de València i Borriana i Pis Don Bosco de Borriana es preparen per a oferir diferents activitats. Convivències en un entorn diferent per a canviar d’aires i gaudir de la naturalesa.

Les llars d’emancipació inicien la temporada d’estiu amb la ja tradicional convivència en la qual els equips educatius i les xiques i xics dels set pisos de FISAT es reuneixen, enguany a Calp.

La resta d’estiu continuaran amb les seues diferents ocupacions (estudis, treball) i planificaran activitats en el seu temps lliure segons les seues inquietuds. Entre elles no faltarà el voluntariat com el que realitzaran en els Pisos Magone en el campament de la Casa Don Bosco València al qual acudiran com a equip de cuina.

Grupo Martes també recupera l’acampada a Albaida el mes d’agost. L’any passat no es va celebrar i hi ha moltes ganes de reprendre aquesta activitat que promou l’oci i temps lliure alternatius amb un estil de vida saludable. Està previst que participen 25 destinataris. Les persones voluntàries que habitualment acompanyen a Grupo Martes són peça clau d’aquestes activitats lúdiques que ofereix el projecte.

Seguim amb la formació

Els programes d’inserció sociolaboral Somos Parte i d’acolliment, convivència i interculturalitat, Alraso mantenen la seua activitat amb cursos que aprofundeixen en els seus objectius.

CURSOS I TALLERS

Somos Parte  Alacant: del 5 al 14 de juliol Taller Digitalitza.

Somos Parte València: el 8 de juliol. Taller Expressar-te. Té com a objectiu treballar les habilitats de comunicació, el treball en equip i augmentar la creativitat de cara a la cerca d’ocupació, augmentant l’ocupabilitat.

Somos Parte Borriana: del 12 al 16 de juliol.Taller d’emocions per a l’ocupació. Per a adquirir coneixement i gestió emocional encarat a l’ocupació, que ajude a conéixer-se millor i a poder desenvolupar habilitats emocionals.

Del 15 al 20 de juliol Taller BAE (Cerca activa d’ocupació) i Taller Enter, per a adquirir habilitats per a buscar ocupació activament i a saber com enfrontar-se a una entrevista de treball amb ofertes reals de treball.

Alraso Alacant. Dijous 1 juliol de 9.30 a 17.00 Eixida explora amb destinació Pou clar (Ontinyent). Aquesta activitat promou el coneixement de l’entorn de la Comunitat Valenciana, compartir moments d’oci i ampliar la xarxa social de les persones assistents. Es realitzaran dinàmiques de coneixement i distensió.

Dimecres 14 juliol de 9.30 a 14.00. Taller conviu en “Els banys de la reina” del Campello. Activitat de contextualització a Alacant dirigida al grup de joves de Alraso, per a conéixer la història de “Els banys de la reina”, així com gaudir de les piscines naturals del lloc.