El centre de Dia Don Bosco relata al detall la primera convivència del curs. Darrere de cadascuna d’aquestes eixides especials hi ha moltes hores de preparació per part de l’equip educador. Les acampades, les excursions en diferents moments del curs són una activitat fonamental dins de les programacions de tots els projectes de la Fundació Ángel Tomás – FISAT.
Per: FISAT
Les acampades, les excursions en diferents moments del curs són una activitat fonamental dins de les programacions de tots els projectes de la Fundació Ángel Tomás – FISAT.
Darrere de cadascuna d’aquestes eixides especials hi ha moltes hores de preparació per part de l’equip educador; no sols respecte a la logística que requereix (reservar els espais, transport, materials, menjars, preveure el previsible i alló imprevisible….) també un treball d’objectius que es volen aconseguir amb aquestes activitats: la convivència fora de l’aula, el respecte per la naturalesa, hàbits saludables d’alimentació i higiene personal, companyonia… en definitiva, es tracta d’aprofitar un canvi d’escenari per a potenciar habilitats personals i socials que ens ajudaran en el nostre dia a dia.
Convivència del Centre de Dia Don Bosco en la granja-escola Casablanca
Els dies 4 i 5 d’octubre el Centre de Dia Don Bosco va realitzar la seua convivència d’inici de curs en la granja-escola Casablanca de Xàtiva. Allunyats de la bullícia i el soroll de la ciutat, els menors del centre van poder gaudir d’una extraordinària i enriquidora experiència envoltats d’un entorn natural privilegiat.
Des de la vesprada del divendres, les xiquetes i xiquets del centre, acompanyats per les seues educadores i educadors, esperaven amb ganes l’arribada de l’autobús que posaria rumb a Xàtiva. Una vegada allí, i després de la posada en comú de les pertinents pautes bàsiques d’organització i convivència, donava principi una primera activitat temàtica en la qual, transportant-nos a l’Edat mitjana, els xiquets i xiquetes havien de superar les diferents proves d’habilitat i cooperació per a convertir-se en autèntics cavallers medievals.
Encara amb l’emoció del primer dia, va arribar el moment de la vetlada nocturna. En ella, agrupats per equips, menors i educadors van tindre l’oportunitat de demostrar els seus grans dots interpretatius, en un divertit concurs musical al més pur estile “furor”.
Però no seria fins al mateix dissabte quan, amb les botes atapeïdes i les energies ben recarregades, els mitjans i majors van realitzar una xicoteta ruta a peu per la Serra del Castell, culminant amb una visita cultural al castell de Xàtiva. Mentre que els més xicotets, van caminar fins a l’Ermita de Sant Félix on van realitzar una sèrie de jocs grupals.
Sens dubte, dos intensos dies de convivència que van donar per a molt, i que marquen l’inici del que serà un curs ple de grans emocions i experiències compartides.