Un any més, Shirika, l’objectiu del qual és la sensibilització comunitària i intercultural, arriba a una gran quantitat de joves de diferents orígens. Aquest projecte és finançat pel Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions a través del Fons Social Europeu.
Per: FISAT
En el que portem d’any 2023, Shirika ha oferit 25 tallers de sensibilització, a un total de 748 destinataris i destinatàries, d’ESO i Formació Professional, pertanyents a cinc centres educatius diferents:IES Isaac Peral, IES Mediterráneo, IES Santa Lucía, Colegio San Juan Bosco Salesianos y Colegio Da Vinci.
A través d’aquesta activitat es busca fomentar models de convivència entre els joves basats en la promoció d’una ciutadania activa, crítica, responsable cap a la diversitat, la igualtat i la cohesió social, activitats extracurriculars en centres educatius, centres cívics i socials.
Enguany, comptem amb el testimoniatge de Iyassou, un home originari de Burkina Faso que ens conta la realitat que li va portar a emigrar i com ha aconseguit afrontar les diferents adversitats fins a trobar el seu lloc ací a Espanya.
D’altra banda, un altre objectiu del projecte consisteix en formar a joves que han fet el pas a una segona formació com a agents de canvi. És per això que, al llarg de l’any, més de 20 participants hauran rebut sessions de trobada i formació setmanals, i hauran participat en algunes accions de sensibilització comunitària.
Les accions de sensibilització, junt al voluntariat són línies estratègiques del model preventiu que està en l’essència del treball salesià amb els joves. És per això que des de la Fundació FISAT, s’impulsen diferents programes i projectes amb l’objectiu de transformar a través d’espais d’educació formal i no formal.