FISAT ha celebrat la primera jornada de reflexió sobre l’accés a l’habitatge digne de les persones joves en el marc del projecte IMEX.

 

Per: FISAT

L’entitat salesiana va celebrar el passat 20 d’octubre a Alacant la jornada de Responsabilitat Social i accés digne a l’habitatge per a abordar esta problemàtica que afecta especialment persones en situació vulnerable com la joventut extutelada.

L’objectiu d’esta trobada era reflexionar sobre possibles mesures per a facilitar el lloguer d’habitatges a persones que el necessiten per a iniciar un projecte de vida; desmitificar els riscos del lloguer a la joventut; i posar en valor el lloguer d’habitatges a un preu assequible com a fórmula d’un compromís social. Per a això, es va comptar amb la participació de diferents agents tant en les ponències com en el públic, que va fer d’esta una jornada plena de reflexions i reptes compartits.

La ponència principal va estar a càrrec de Maite Ripoll, tècnica de l’Observatori d’habitatge en lloguer d’Alacant, el qual forma part del Patronat Municipal d’Habitatge de la ciutat. Ripoll va oferir dades sobre la situació actual dels preus de lloguer i com s’han incrementat, especialment en l’últim any. També va presentar el projecte “Lloguer assequible”, el qual compta amb una borsa d’habitatges a preus inferiors als del mercat i actua com a enllaç entre persones propietàries i arrendatàries.

En la taula redona, moderada per Segundo García, director de Salesians Alacant, van participar els diferents agents implicats en esta realitat, prenent com a tema principal l’accés a l’habitatge de la joventut en situació de major vulnerabilitat, com és el cas de la joventut extutelada.

Alberto Andrés, director de la Plataforma Social d’Alacant, va remarcar la importància d’unir-nos en espais com este “per a formar part d’un canvi real en una cosa tan fonamental en la vida de les persones com és l’accés a un habitatge digne”.

‘Itineraris d’Emancipació d’Èxit’. Projecte d’àmbit estatal d’innovació social en l’atenció a persones joves extutelades, d’entre 18 i 25 anys d’edat, liderat per la Federació d’Entitats amb Projectes i Pisos Assistits (FEPA), finançat per Fons Europeus de Recuperació Next Generation EU, que compta amb el suport del Ministeri de Drets Socials 2030 i s’emmarca dins del Pla de Resiliència del Govern d’Espanya.